Articles and Reviews

Kjellvander lyfter ännu mer som liveartist

Corren.se - 2010-12-06

Christian Kjellvander. Sagateatern, Linköping 2/12. Betyg: CCCC.

Det är skönt att komma in från kylan och halkan till värmen på Sagateatern. Förbandet EP?s Trailer Parks stäm- och stämningsfyllda pop passar utmärkt i den intima lokalen och sätter tonen för resten av kvällen. Det är mörkt och när det varma ljuset riktas mot scenen och kvällens huvudperson kliver ut på scenen känns allting rätt. Den här omgivningen är som skapad för Kjellvanders musik, hans majestätiska stämma (den bästa rösten i landet!) når ut i varenda vrå och skrymsle.

Duktiga musiker
På skiva är Kjellvanders trolska countrydoftande sånger nästan bedövande vackra och allvarsamma, men på scenen blir det som om låtarna får ett helt annat liv. Här omvandlas de framför våra ögon av otroligt duktiga musiker till hjärtslitande ljudexperiment med gnisslande gitarrer och gungande trummor. Och allvaret punkteras av en fnissande bandledare som berättar små historier och kivas med sina bandkollegor.

Gjuter nytt hopp
Konserten avslutas i dur med den vackert sorgesamma "Death (The great tradition)", men Kjellvander verkar inte ha hjärta att lämna oss i avgrunden utan kommer tillbaka med den otroliga "Poppies and peonies" för att gjuta nytt hopp i oss.

Och fortsätter bandet att ge oss så fina konsertupplevelser så får de stämma sina gitarrer hur mycket de vill...

Pernilla Gunnarsson | URL