Articles and Reviews

Kjellvanders största publik

Corren - 2006-07-05

Christian Kjellvander har knappt aldrig hört Lasse Winnerbäck, men nu ska han vara förband på Winnerbäcks stora sommarturné.

– Jag kan bara tre låtar, har allmänt lite svårt att fastna för svenska artister. Håkan Hellström är ett av undantagen, säger Christian Kjellvander.

– Det finns något elementärt över Winnerbäcks musik, han har ett språk och en världsuppfattning som många människor delar, det är fint. Han är en duktig textförfattare, jag tror han skriver väldigt bra julklappsrim.

Hur kommer det sig att du är förband till Winnerbäck?

– Vet inte riktigt. Det beror nog på mina musikaliska kvaliteter, för jag känner inte honom sedan tidigare. Vi har nyss träffats, han verkar vara jättetrevlig.

Hur ser du på det här uppdraget?

– Det kommer säkert bli en av de roligaste turnéerna, att spela i slott, ruiner och parker inför så mycket folk kanske jag aldrig får uppleva igen. Även om några av mina indiefans vänder sig i sina Dr.Martins.

Vad tänker du om det?

– Kan inte tänka så, det skulle tyda på osäkerhet. Jag vet vad jag gör.

Vad kan du tillföra under Winnerbäckturnén?

– Lite mångsidighet, förhoppningsvis får publiken upp ögonen för annan svensk musik. Jag tror att Winnerbäcks fans är en musikälskande publik, inga som kritiskt söker efter musik på samma sätt som nördigt musikmedvetna inom till exempel indiekretsar.

Bjuder du på några nyheter under spelningen?

– Jag har skrivit mycket nytt på slutet, kanske blir det ett par av dem. Vi får se, jag har bara 45 minuter på mig.

Henrik Lindberg | URL