Articles and Reviews

Hallå där, Christian Kjellvander

Sundsvalls Tidning - 2006-07-21

Hallå där, Christian Kjellvander, som spelar i Sundsvall i kväll.

Du har nyss varit i Frankrike, hur var det?
– Jag har varit i Frankrike, Spanien och Portugal. Det var grymt, jättefint. Frankrike är otroligt. Jag släpper skivor i de flesta europeiska länder.

Vad har du fått för mottagande utomlands?
– Tillräckigt bra för att få komma ner och spela!

Hur går det med nya skivan som ska spelas in i höst?
– Det går ganska bra, eller lite sämre än vad jag hade trott. Jag är ute och turnera för mycket så jag hinner inte riktigt få klart någonting. Men jag har börjat testspela 5-6 stycken nya låtar när jag spelar solo.

Vad kommer vi att få höra i kväll?
– Det kommer att bli någon slags blandning, mest från de två soloskivorna såklart med tyngdpunkten på den senaste. Sedan någon gammal Loosegoats-låt och någon gammal Songs of soil-låt kanske.

Hur har det varit att spela med Lars Winnerbäck?
– Otroligt härligt. Vi har haft tur med allt från väder till människor. De är jättesnälla och allting är så uppstyrt att det nästan känns som semester.

Hans fans kan ju vara lite hardcore ibland. Behandlar de dig som förband väl?
– Hyfsat, faktiskt. Jag tror att de som verkligen är hardcore-Winnerbäckfans behandlar mig väl, men sedan finns det alltid fläckar i solen, haha.

Har du själv några riktiga hardcorefans?
– Jag har några stycken som brukar titta in ibland. Jag ser dem från scenen och känner igen dem, och sedan försvinner de i någon gammal Volvo.

Hur känns det?
– Det känns skönt att veta att det finns människor som har ett intresse för det man gör, som inte bara köper en skiva utan som är intresserade av att följa en utveckling.

Hinner du med någon semester i år?
– Det kommer att bli lite semester, jag har köpt ett litet hus i Skåne och det ska jag börja renovera när jag kommer hem. Det räknar jag som semester.

Sandra Jonsson | URL